м. Київ м. Біла Церква

Від перевірки не сховатись

Якщо суб’єкт господарювання, який займається оптовою торгівлею тютюновими виробами, не перебуває за місцем своєї реєстрації, це стане підставою для позбавлення його ліцензії.

 

Проект «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» (№4170) щодо вдосконалення механізму державного контролю при реалізації тютюнових виробів подано на розгляд до Верховної Ради.

Якщо парламентарі підтримають запропоновані зміни, то вимоги до торгівлі тютюновими виробами стануть жорсткішими. Зокрема, ліцензії на право оптової торгівлі видаватимуть лише тим, у кого відсутній податковий борг у розмірі, що перевищує 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день подання заяви про видачу ліцензії.

Крім того, реалізовувати тютюнові вироби стане можливо виключно в безготівковій формі з попередньою перевіркою ліцензій на роздрібну торгівлю в контрагента. Якщо ж підприємець не перебуває за місцем реєстрації, це стане підставою для позбавлення його ліцензії. Такі заходи викликані тим, що, на думку депутатів, підприємці «ховаються по хатках», тож їх неможливо перевірити.

ЗАКОНОДАВЧА ВЛАДА

 
 



Задати питання адвокату:

(не публікується на сайті)
(не публікується на сайті)