м. Київ м. Біла Церква

Невдоволені потерпілі

Часом спільного бажання головуючого судді, обвинувачення та потерпілого прискорити розгляд справи буває недостатньо. Адже за відсутності адвоката та прокурора зацікавлена сторона відпрацьовує методи тиску на суд.

У провадженні Олексія Шишиліна з Приморського районного суду м.Маріуполя Донецької області перебуває кримінальна справа щодо скоєння правопорушення, кваліфікованого за ч.3 ст.355 Кримінального кодексу (примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань). Справа розглядається за правилами КПК 1960 року, бо обвинувачений вже майже 20 років перебуває під судом. 

Оскільки прокурор відмовився підтримувати обвинувачення, цю роль виконують потерпілі. Проте, схоже, вони не дуже зацікавлені у завершенні процесу. 

Так, при узгодженні дати чергового розгляду з’ясувалося, що у представника потерпілого через щільний графік не знаходилося часу ні в лютому, ні на початку березня. Суддя роз’яснив потерпілим: оскільки вони підтримують обвинувачення, то мають ходити на засідання або шукати іншого представника, який має на те час. У відповідь потерпілі звинуватили суддю в упередженості. А один з них після того, як запис засідання вже зупинився, пригрозив О.Шишиліну, що «окремо з ним розбереться», бо суддя нібито «взяв за цю справу $5000».

Кримінальне провадження за погрозою фізичної розправи зареєстровано в ЄРДР, а про залякування й тиск законник повідомив Вищу раду правосуддя (№866/0/6-21) та Генерального прокурора.

СУДОВА ВЛАДА

 
 



Задати питання адвокату:

(не публікується на сайті)
(не публікується на сайті)